Dugnaden ble atter en gang en stor suksess!

Dugnaden i år var øremerket turstiprosjektet, det vil si skilting av turstier i Holsåsen og oppsetting av info-stativ for kulturelle og historiske opplysninger knyttet til Holsåsen. Dette er et nasjonalt prosjekt som Buskerud fylkeskommune og Hol kommune deltar i, og hvor Gjensidigestiftelsen og disse finansierer skilt og tilbehør. Sti og løypenemnda hadde gjort et nøye forarbeid, og med 30-40 ivrige og positive deltagere ble alt gjennomført som planlagt. Til og med endel stirydding ble det tid til. Noen stier er foreløpig holdt utenfor. Dette gjelder Åsbrøtstien med tilførende stier, og området mot Fagerdalen. Neste års dugnad er med andre ord allerede under planlegging!


Stolt dugnadsgjeng i Slettosvingen

Stolt dugnadsgjeng i Slettosvingen.       

Uten mat og drikke..............!

Uten mat og drikke............................................!!!!

"Årets happening" stod det på trykk i Hallingdølen......journalisten hadde vel en følelse av hva som ventet oss på dugnadens høydepunkt: Den tradisjonsrike og særdeles hyggelige grillfesten hos Inger-Lise og Tor Harald Jespersen i Orreleiken. År etter år lar de oss innta hytte og terrasse....skaper feststemning med utsøkt grillmat og alt som hører til. År etter år gir Knut Medhus oss flotte kulturelle fordrag fra Hol og omegn. Som vanlig var stemningen helt spesiell...Knut fortellende til en lydhør forsamling...ikke en gang en knappenål falt til gulvet, for det hadde vi hørt!.....med en belysning som som gav oss assosiasjoner til maleriet "Haugianerne". Bare se selv! 



Knut i sitt ess trollbinder tilhørerne.

Knappenålen hadde vi neppe hørt falle under det som fulgte: Skiltauksjon....Kyrkjevegen, Bufarsvegen, Breigutu og alt som hadde et snev av kulturhistorie, som en uleselig oppflosset gammel stioversikt: Alt gikk som hakka møkk. Auksjonarius Christian Weltz, av alle ting byggmester, fikk oss til å tro at skiltene var røverkjøp, meterprisen på trevirke tatt i betraktning. Forsamlingen lot seg rive med av karisma og ildfulle skiltbeskrivelser....nabo bød over nabo...kone over mann....vennskap betød ingenting da budene på Bufarsvegen gikk til himmels. Noen innerst i stuen mumlet noe om at det måtte være tilsatt rød fluesopp i Inger-Lises soppstuing. Andre hadde andre og kanskje mer plausible forklaringer.  



Auksjonarius Christian Weltz i aksjon: Dette er et røverkjøp!!

På veien hjem strevde sikkert noen med hvilke forklaringer, eller bortforklaringer, man skulle presentere for sin bedre halvdel når regningen fra Sti og Løypenemnda en gang ville dukke opp i postkassen. Den tid den sorg! Moro var det, og til stor glede for alle som setter pris på gode skiløyper. Auksjonen gav et kjærkomment tilskudd på over 15.000 kroner til årets løypekjøring. Vi gleder oss allerede...ikke minst til neste års dugnad!!!


R.E. 

Til informasjon

Oppslag

Plan for løypekjøring vinteren 2024:

Mandag - torsdag:  Storerunden og Skogsrunden en til to ganger pr uke etter behov og værforbehold

Fredag - lørdag og søndag: alle løyper etter behov og værforbehold.